Solceller til boligforeninger

En grøn profil

De fleste boligforeninger som køber et solcelleanlæg gør det med et ønske om at blive CO2 neutrale, men der er faktisk også rigtigt mange penge at spare ved at købe et solcelleanlæg. Det er der efterhånden mange boligforeninger som har fået øjnene op for netop fordi boligforeninger nu har samme rettigheder som private husstande.

 

Økonomiske fordele

Det betyder at I også kan udnytte nettomålerordningen så længe det den samlede størrelse på solcelleanlægget ikke er over 6 kW pr husstand i boligforeningen. En gang om året gøres det så op med energiselskabet og hvis der er blevet brugt mere strøm end der er blevet produceret skal man kun betale for forskellen. Har man derimod produceret mere end man har forbrugt så vil energiselskabet betale 60 øre pr. kWh for hver overskydende kWh og når man har haft systemet i 10 år vil de endda kun give 40 øre pr. kWh. Det kan derfor bedst betale sig at købe et solcelleanlæg som passer til sit forbrug.

 

Et eksempel

Hvis vi forestiller os boligforeningen ”Solsikken” med 30 husstande hvor hver hustand bruger Ca. 4000 kWh om året. Solsikken kan stadig udnytte nettomålerordningen så længe dens anlæg ikke er større end 180 kW. Et anlæg af den størrelse vil kunne give hele 170.000 kWh om året, men Solsikken bruger lige nu kun 120.000 kWh om året og vil derfor være bedre tjent med at vælge et system af den størrelse eller måske lidt mindre.

 

Lån og tilbagebetalingstid

Solceller til boligforeninger vil for en sund boligforening på nuværende tidspunkt kunne lånes over for eksempel 20 år og der vil på den måde være overskud fra første år. Med den type lån vil et anlæg af den størrelse have tjent sig ind efter Ca. 8 år og når lånet er betalt ud er der gratis energi til alle i foreningen.

 

Standardløsninger

Anlæg af den størrelse findes som udgangspunkt ikke som standardløsninger og skal planlægges lidt tid i forvejen. Det vil derfor være en fordel hvis I ringer så vi kan hjælpe jer i gang med at finde den rigtige type anlæg til jeres behov.

 

© Sunfactor - Solceller til boligforeninger

Nyheder fra pressen

Solcelle balladen

Læs mere

 

Energiaftalen

Om den seneste enegiaftale
læs her.

 

Gratis hustjek!

Se dit hus med solceller
-og se hvor meget du sparer
Det koster kun en (god) kop kaffe!
Book her eller bliv ringet op:


 

Sunfactor Tryghed

 

Få 3 års udvidet sikkerhed. 
Se mere.

 

 

 

 

Kvalitet betaler sig!

 

Se hvorfor det heller ikke med solceller betaler sig kun at kikke på prisen. Der kan være 15-20% forskel på den årlige ydelse af paneler med samme peak værdi. Se Testen her

 

 

Effekt af dit anlæg

 

Så meget får du ud af dit solcelleanlæg ift. placeringen.