Om solceller

Verdens reneste energikilde har spredt sig ud over Danmark. Der er dog stadig mange meninger og rygter om solceller. Det følgende kan forhåbentligt give svar på hvorfor det stadig er mere end en god miljømæssig investering.

 

Afregnings ordningen

Den oprindelige lov om nettomåler afregning, blev i slutningen af 2012 blev ændret, til timeafregning. I den nye ordning er afregningen pr. time og giver alle muligheden for at bruge solcelleanlæg, til at spare på strømforbruget.  Anlæg som bliver monteret på private boliger, har i dag en begrænsning på størrelsen og det kan derfor bedst betale sig at tilpasse anlægget til forbruget. Hvis man påtænker stativmontage på jorden, så skal man også holde sig til en størrelse på maks. 6 kW, for at kunne få den højeste tilskudspris.
Den nye nettomåler ordning, er med time afregning og det betyder at man ikke længere kan gemme overskuds produktionen fra sommeren, til de mørke vinter måneder.
Det er muligt at ansøge via en pulje ordning, men disse puljer er begrænset og man skal ansøge eneginet.dk om at få forhøjet tilskud.

Hvis man betaler en høj pris for el, så gælder det om at bruge mest mulig strøm om dagen, således at man modregner solcelle-produktionen i den strøm man køber. Solcelleanlægget skal derfor have en størrelse, som er tilpasset det forbrugsmønster der er i boligen.

Hvis man holder sig til 6 KWp grænsen, så kan det lade sig gøre at opsætte et anlæg som kan producere op til 10.000 KWt om året. De fleste privatkunder, vil derfor have stadig gode muligheder for et solcelleanlæg som passer til deres forbrug.

Den overskuds el-produktion man har, kan (hvis man har fået tilsagn om forhøjet tilskud), sælges til eneginet. Det opgøres hvor meget man har leveret til energiselskabet på den tilsluttede måler og hvor meget man har brugt. Energinet køber overskuddet. Pris pr. kWh. afhænger af hvilken ordning anlægget kan godkendes til.  Hvis det er en forening er tilskuddet en smule anderledes, men det er stadig vigtigt at finde en konstruktion som energinet vil godkende . Efter de første 10 år, bliver tilskuddet typisk reduceret til 40 øre. Det er normalt anlæggets samlede maximale KWp ydelse som angiver størrelsen, men da solen jo som bekendt sjældent skinner i danmark, er det vigtigt at vælge solceller med en god svagtlys ydelse, da dette vil give en højere produktion i vinterhalvåret.  

Hos Sunfactor bruger vi kun solceller og inverter af højeste kvalitet. Model og type, afhænger af placering og æstetik, samt af kundens individuelle ønsker.

Tilbagebetalingstiden

Den typiske tilbagebetalingstid kan ligge på 7-10 år på lidt større anlæg. For bare et par år siden var tilbagebetalingstiden højere, men de sidste par år er priserne dykket og tilbagebetalingstiden kan nu igen blive på under 10 år. Dette gælder specielt for visse virksomheder, privat skoler og andre der betaler en høj strømpris. Rentabiliteten vil naturligvis afhænge af, afskrivningsmuligheder, om pengene er lånt, hvor cellerne er placeret, størrelsen på anlægget, samt bygningens energiforbrug mm.

 

Holdbarhed

Afhængigt af kvaliteten og hvor godt solcellerne bliver vedligeholdt, kan modulerne holde 25 til 50 år. Alle moduler som bliver solgt hos Sunfactor har mindst 10 års produktgaranti og 25 års ydelsesgaranti.

 

Afskrivning

De almindelige skatteregler for virksomheder, giver muligheder for afskrivning på solcelleanlægget. Det kræver dog at man en virksomhed med sit eget cvr. nummer. Private kan  ikke længere afskrive på anlægget.

 

Fradrag

Ligesom for alle andre lån , kan renterne for lånet til en vis grad trækkes fra i skat.

 

CO2 regnskab

En kWh "koster" på sjælland 429 g CO2. Dette er utroligt lavt da vi inportere en del strøm fra svenske atomkraftværker og vandværker. Det betyder at et stort solcelleanlæg på 15000 kW som på et år vil producere næsten 15000 kWh vil spare husstanden for 429*15000 = 6,4 ton CO2 om året. Det vil  tage lidt over et år, at tilbagebetale energiprisen for solcelleren og inverteren, men i løbet af bare 20 år vil en alm. husstand alligevel have sparet omkring 120 ton CO2 og hvis anlægget for lov til at blive siddende, vil det formodentligt spare over 200 ton CO2 i løbet af sin levetid.

Denne CO2 besparels, kan også udnyttes til at flytte energirammen i et nyt byggeri eller en stor ombygning. Dvs. Hvis det er vanskeligt at overholde de nye byggeregler vedr. bygningens energiforbrug, så kan solceller bruges som en aktiv del og modregnes i det samlede forbrug.

 

Mere information om solceller

Kan bl.a. findes på energistyrelses hjemmeside
Kan selvfølgeligt også fåes,ved at ringe eller skrive til os via på mail eller via vores kontaktside.

 

© Sunfactor - Solceller

Energiaftalen

Om den seneste enegiaftale
læs her.

 

Gratis hustjek!

Se dit hus med solceller
-og se hvor meget du sparer
Det koster kun en (god) kop kaffe!
Book her eller bliv ringet op:


 

Sunfactor Tryghed

 

Få 3 års udvidet sikkerhed. 
Se mere.

 

 

 

 

Kvalitet betaler sig!

 

Se hvorfor det heller ikke med solceller betaler sig kun at kikke på prisen. Der kan være 15-20% forskel på den årlige ydelse af paneler med samme peak værdi. Se Testen her

 

 

Effekt af dit anlæg

 

Så meget får du ud af dit solcelleanlæg ift. placeringen.