Solceller til boligforeninger

Mange boligforeninger køber et solcelleanlæg ud fra et ønske om at blive CO2 neutrale, men der er faktisk også rigtigt mange penge at spare med solceller.

Den økonomiske gevinst er der efterhånden mange boligforeninger, som har fået øjnene op for. Det skyldes, at boligforeninger nu har samme rettigheder som private husstande.

Gratis bygningstjek

Større solcelleanlæg til boligforeninger skal  dimensioneres og planlægges ordentligt. Det hele starter med et gratis og uforpligtende bygningstjek. 

Fakta og fordele

Boligforeninger kan opnå store økonomiske fordele med solceller og spare penge allerede fra 1. år.


Boligforeninger har samme rettigheder som private boligejere, og det betyder, at I også kan udnytte nettomålerordningen – så længe den samlede størrelse på solcelleanlægget ikke er over 6 kW pr husstand i boligforeningen.

En gang om året opgøres det med energiselskabet, og hvis der er blevet brugt mere strøm, end der er blevet produceret, skal man kun betale for forskellen.

Har man derimod produceret mere, end man har brugt, så vil energiselskabet betale 60 øre pr. kWh for hver overskydende kWh – et beløb der falder til 40 øre efter 10 år. Det kan derfor bedst betale sig at købe et solcelleanlæg, som passer til forbruget.

Anlæg af den størrelse findes som udgangspunkt ikke som standardløsninger og skal planlægges lidt tid i forvejen. Det vil derfor være en fordel, hvis I ringer, så vi kan hjælpe jer i gang med at finde den rigtige type anlæg til jeres behov.

Kort tilbagebetalingstid

Solceller til boligforeninger vil for en sund boligforening på nuværende tidspunkt kunne lånes over for eksempel 20 år, og dermed vil der være overskud fra første år.

Med et 20-årig lån vil et større solcelleanlæg have tjent sig ind efter cirka otte år, og når lånet er betalt ud, er der gratis energi til alle i foreningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.