Solceller til erhverv

For de fleste virksomheder indenfor liberalt erhverv vil et solcelleanlæg være en god investering. Det kan samtidigt vise sig at være en billig måde at give virksomheden en grønnere profil.

Økonomien afhænger af forbrug, hvad der betales for strømmen, og hvor egnede bygningerne er til solceller.

Gratis bygningstjek

Uanset hvilken løsning du foretrækker, skræddersyer vi den til dig. Det hele starter med et gratis og uforpligtende bygningstjek. 

Fakta og fordele

Er dit strømforbrug højt i dagtimerne? Eller skal du bygge nyt og vil have et solcelleanlæg til at indgå i energiregnskabet?

Et solcelleanlæg vil altid være en god investering, hvis  strømforbruget er højt i dagtimerne, når solen skinner, og solcellerne producerer meget strøm. Det vil f.eks. gælde en kontorbygning med klimakøling – her vil det give god mening at undersøge mulighederne for at få installeret solceller.

Liberalt erhverv kan som hovedregel ikke kan få refunderet el-afgiften og betaler typisk 1,50-1,70 kr. pr. kWt. Det betyder, at hvis I investerer i et solcelleanlæg til 1 mill. som producerer 120.000 kWh, og jeres firma samtidig bruger 140.000 kWh, så vil I kun skulle betale for de 20.000 kWh.

En eventuel overskudsproduktion vil blive leveret til el-nettet uden afregning, og det vil derfor ofte kunne betale sig at lagre strøm i et batterilager. Solcelleanlægget betales udelukkende af besparelsen på køb af strøm, og anlægsstørrelsen skal være nøje tilpasset til forbruget.

 

Solceller til nybyggeri

Et solcelleanlæg kan også være en interessant mulighed for at nedbringe udgifterne i forbindelse med de nye skrappe energikrav, der fordyrer byggeriet i erhvervssektoren betragteligt. Et solcelleanlægs energiproduktion kan delvist modregnes i bygningernes energiberegning og nedsætte kravet til isolering og ventilation. Derfor vil et solcelleanlæg ofte kunne betale sig på nybyggeri og større ombygninger.

Selve investeringen i solcelleanlægget vil måske isoleret set og uden afskrivning give tilbagebetalingstid på ca. 10 år. Dette er i sig selv ikke en særlig fordelagtigt investering, men det kan ofte spare fordyrende byggeelementer og være et billigere alternativ.

Medregnes afskrivning, en typisk el-prisstigning på 4%, mm. så ændres regnestykket betydeligt, og solceller kan godt blive til en rigtig god investering.

Der er mange ting, som skal tænkes på, og det er vi gode til. Det er derfor, vi skræddersyer en komplet solcelleløsning til dig, uanset din tagtype.

Reducer de månedlige udgifter

Få reduceret de månedlige omkostninger med den reneste og mest CO2-neutrale energikilde. Din kontorbygning, offentlige institution eller dagligvarebutik kan med et driftsikkert solcelleanlæg dække de daglige eludgifter til IT, køkken, køle- og klimaanlæg.

 

Solceller er 3 x win

Der er flere gevinster end den økonomiske. Ved at investere i et fremtidssikret solcelleanlæg tager du både hensyn til miljøet, får styrket din CSR-profil og  får styrket dit image som en moderne, miljørigtig virksomhed. Vi kalder det en ”3xWIN”-løsning: Sundt miljø, sunde tal og et sundt image.

 

Æstetik eller usynlig

Design og æstetik kan forstås på flere måder – for nogle betyder det alt, for andre intet. Skal solcellerne bidrage til bygningens arkitektur, så du kan styrke din visuelle profil? Eller skal solcellerne være så neutrale og usynlige som muligt? Selvom det er solceller til erhverv, skal det stadig være en smuk løsning.

Er solenergi noget for jer?

Alle virksomheder bruger strøm, og mange virksomheder kan ikke trække elafgifterne fra og betaler derfor 160-170 øre pr. kWt.

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, hvorfor så ikke producere noget af denne strøm i jeres eget kraftværk?

Et solcelleanlæg monteret på taget af en virksomhed kan ofte betale sig, også selv om tagene ikke vender stik syd.

Det kan måske endda med fordel betale sig at vende solcellerne øst/vest, for derved at opnå en fladere ydelseskurve.  Den strøm, I ikke selv kan nå at forbruge, kan eventuel oplagres i en batteriløsning.

Ikke for stort og ikke for lille

Det gælder om at beregne og dimensionere anlægget, så I får præcist det, som I har brug for.

Lad Sunfactor hjælpe jer med dimensioneringen, det er det, vi er gode til.  Uanset hvilken løsning du foretrækker, skræddersyer vi den til dig.

Solceller erhverv

Sunfactor udfører også projektstyring samt installation af erhvervs-solcelleanlæg for større el-installatører eller grossister.

For yderligere information kontakt Bjarne Schjødt Madsen:
tlf. 81 74 67 99 eller bm@sunfactor.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.